пʼятницю, 28 вересня 2018 р.

Всеукраїнський день бібліотек.

       30 вересня - найчитальніший день року, адже в 1998 році Президент України підписав Указ, яким затвердив Всеукраїнський день бібліотек.
          У цей день бібліотек вітання з професійним святом приймають бібліотекарі - провідники у світ знань, казок, подорожей, фантастики, наукових відкриттів. Їм відомі секрети класифікації книг, складання бібліографічних довідників і каталогів.
          Сьогодні в Україні налічується близько 40 тисяч бібліотек. У них працює понад 52 870 працівників, а послугами книгосховищ користуються більше 17 мільйонів 490 тисяч читачів. Спробуйте тепер сказати, що бібліотеки - минуле століття. Ось і ні!
            Безсумнівно, зараз можна завантажити і купити практично будь-яку книгу. Але, по-перше, всіх книг не купиш, а в бібліотеці їх можна взяти абсолютно безкоштовно. А по-друге, в бібліотеці є особлива, чарівна «книжкова» атмосфера, яка об'єднує однодумців. 
            До речі, Всеукраїнський день бібліотек - відмінний привід здути пил зі свого читального квитка і дізнатися, що з новинок з'явилося в фондах. Або сходити в бібліотеку з дитиною і взяти улюблену книгу з вашого дитинства. Ну або просто провести цей вечір за читанням. Адже читати не шкідливо, шкідливо не читати.
https://www.youtube.com/watch?v=ebcbV6QOd-o&feature=youtu.be

Немає коментарів:

Дописати коментар