пʼятницю, 24 травня 2019 р.


5 дитячих видань «Книжкового Арсеналу»

На Книжковому Арсеналі було представлено чимало новинок художньої та науково-популярної літератури, але є в ній такі, що поєднують всі жанрові якості, адже це книжки для дітей. Утім, не лише для них, але й для дорослих, тобто для батьків, які зможуть придбати для своїх дітлахів виховну і розважальну літературу на будь-який смак.

Тетяна Маслова. Енциклопедія видатних винаходів. – Х.: Ранок, 2019

Як люди придумали колесо? Хто першим прокотився на автомобілі? Кому спало на думку передавати голос через кілометри? І коли люди, нарешті, полетять на Марс? «Енциклопедія видатних винаходів» знайшла відповіді на ці та ще багато інших запитань. Читач цієї захоплюючої книжки дізнається, як звичайні люди змінили світ. А може, він один із них?

Наталія Чуб. Друг із Мезозою. – Х.: Ранок, 2019

Не знаємо, чи траплялося таке з вами, але герої цієї книги опинилися в дещо незвичайній ситуації. У них у квартирі була виявлена діра у часі – якраз у середину Мезозойської ери! Так-так, тієї самої: багато мільйонів років тому: спека, динозаври і дерева-папороті. Це виявилося досить клопітно, іноді лячно та трохи потішно.

Алекс Кабрера, Віньєт Монтанер. Як важливо вміти слухати. – Х.: Кенгуру, 2019

Питання, на які маленький читач знайде відповіді у цій захоплюючій книжці, дуже актуальні. Ти колись дослухався до звуків власного тіла? А чи знаєш ти, що в міста, лісу, дощу й ночі є своя музика? Уміння слухати — це не лише вияв поваги, це ще спосіб навчатися: у себе, в оточення, у природи. Міні-історії, які містить ця книжка, переконають будь-яку дитину, що вміти слухати — дуже важливо. Чому б не застосувати цю якість на практиці? В серії також представлені книги: «Як важливо бути наполегливим», «Як важливо бути розсудливим», «Як важливо бути терплячим».

Зайченя шукає маму. – Х.: Ранок, 2019

У цій книжці уважливому читачеві доведеться вирішувати самі, де Зайченя шукатиме свою маму на кожному розвороті. Тож за сюжетом цієї книжки, маленьке Зайченя загубило маму. Допомогти її знайти зможуть справжні розумники. Тобто саме ви! Обирайте потрібні шляхи, шукайте підказки, стрибайте зі сторінки на сторінку – робіть усе, що вам заманеться, але допоможіть героєві потрапити до друзів. І пам’ятайте: ви самі вирішуєте, в якій послідовності гортати сторінки!

Енн-Клер Кляйнденст. Маленький ілюстрований довідник. Дитина в умовах кризи. Коли криза допомагає нам зростати. – Х.: 4mamas, 2019

«Дитина в умовах кризи» — це маленький ілюстрований довідник замість безлічі батьківських «ЯК?» Позачерговий похід у супермаркет знову закінчився дитячою істерикою, безкінечним «ну купи-и-и» та образою на увесь світ… Умовляння дитини покласти гаджети та почати робити уроки закінчуються криками, родинним конфліктом та стресом як у дитини, так і у батьків… Кожна із цих ситуацій є кризовою. Частіше у таких випадках батьки вдаються до ШВИДКИХ способів розв’язання, які, як уже відомо, безрезультатні, а лише погіршують взаємини із дітьми. Саме тому на Міжнародному книжковому ярмарку у Франкфурті увагу видавництва привернув цей маленький ілюстрований довідник, що ми випустили на допомогу кожному із батьків! Книга містить ключі до розуміння та алгоритми реагування на низку дуже специфічних життєвих ситуацій: дитина не хоче одягатися; має залежність від гаджетів; не контролює себе у магазині чи у громадських місцях; говорить неправду; не хоче їсти тощо. Загалом у книзі розглянуто 35 ситуацій, а також 10 порад для досягнення успіху у вихованні. Авторка книги, мама 4-х дітей та клінічний психолог, яка має сертифікат з «Позитивної дисципліни», що і покладено в основу довідника. Доповнюють книгу життєві ілюстрації Лінди Корацца, мами двох дітей. Разом вони діляться власним досвідом, злетами і падіннями у вихованні, доцільними порадами і конкретними настановами.


Немає коментарів:

Дописати коментар