середу, 18 травня 2022 р.

 

 Цікаві історичні романи від українських авторів.

    Відкрийте для себе незнані досі історії  у добірці романів від  кращих українських авторів.

  

 

Разом із Олексієм Філановським і його романом “Провінціал” пропонуємо помандрувати у 16 століття та завітати у монастир Шартрез, де проживає незвичайний монах Дефан. Він зумів перетворити повсякденну діяльність на прибутковий бізнес, що прославив його вотчину далеко за межі Провансу. Книга насичена колоритом епохи Відродження та вражає майстерно відтвореними деталями. 


 

  Марина Гримич та її “Клавка”
 повертають нас у Київ післявоєнних часів, де серед розрухи ще намагалися пробитися паростки української культури. Так сталося, що Клавка опинилася у вирі тих подій, працюючи секретаркою у РОЛІТі, де проживало чимало письменників та відомих діячів. Жінка бачила титанів думок з іншої сторони. Для неї усі вони були в першу чергу простими людьми, зі своїми бажаннями та слабкостями. 


  

     
Секретними знаннями ділиться з читачами 
Валентин Терлецький у циклі книжок, присвяченому становленню української державності. “Книга сили. Воля” привідкриє завісу на справжні події козацької доби, адже роман спирається на реальні архівні дані та свідчення. Тож якими були вони – українські лицарі, воїни-характерники? 



 

   “Дискордія” Остапа Українця
 є продовженням станіславського циклу про революціонера Іґнація, що опиняється на хвилі реформаторських настроїв Австро-Угорської імперії та протистояння між русинами й поляками. За свої переконання він був ув’язнений, проте поглядів не змінив. Та чого це йому вартувало? Зануртеся у бунтівну атмосферу тих часів, де змішалися мови, думки і народи. 



  


     Інакший погляд на біблійні сюжети пропонує нам Сергій Батурин у романі “Clavus domini”. Розповідь зосереджена на особистості Варавви, розбійника, що мав бути страчений разом із Сином Божим, проте уникнув страшної долі. Але чи справді заслужив він тих поневірянь, що йому довелося пережити? 



    

    Книга 
“Меч Арея” Івана Білика є художнім переосмисленням фактів про походження української нації. Історія сягає корінням у сиву давнину, коли русичі мали протистояти Риму із його рабовласницьким устроєм та Константинополю, що хитрістю бажав заволодіти новими територіями. Та на захист свого народу став вождь Атілла, що об’єднав слов’янські племена та очолив визвольну боротьбу.


    
    Двотомник 
Ярослави Дегтяренко “Лицарі дикого поля” докладно описує часи Національно-визвольних походів 17 сторіччя. Та поміж військовими сутичками знайшлося місце і коханню – повній протиріч рушійній силі, що змінила хід історії. Факти тут вдало переплітаються із художніми доповненнями, влучно передаючи всі реалії життя тогочасних українців.

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар