четвер, 11 жовтня 2018 р.

Міжнародний день дівчаток.



Міжнародний день дівчаток проголошений Організацією Об'єднаних Націй - день, мета встановлення якого — привернення уваги до дискримінації дівчаток у різних країнах, підвищення обізнаності про нерівність, з якими стикаються дівчатка у всьому світі на основі їх статі. Відзначається щорічно 11 жовтня. Вперше був відзначений в 2012 року.
  19 грудня 2011 Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію 66/170, в якій проголосила 11 жовтня Міжнародним днем ​​дівчаток в знак визнання прав дівчаток і унікальних проблем, з якими вони стикаються в усьому світі, з дискримінацією та насильством. Міжнародний день дівчаток дозволяє зосередити увагу на необхідності вирішення проблем і заохочувати розширення прав і можливостей дівчаток та здійснення їхніх прав людини.
    Перше святкування Дня було присвячене проблемі ранніх шлюбів, які являють собою порушення прав людини і впливають на всі аспекти життя дівчаток. За даними ООН, практично кожна третя молода жінка у віці від 20 до 24 років вперше вступила в шлюб до досягнення 18-річного віку. Найчастіше така практика зустрічається у Південній Азії (46%), країнах Африки, розташованих на південь від Сахари (37%), державах Латинської Америки і Карибського басейну (29%). На частку Європейського союзу і країн СНД припадає 11% таких випадків.
  Головна ідея свята полягає в тому, щоб звернути увагу на соціальні проблеми і нерівність дівчаток у всьому світі, пов'язані з можливостями отримання освіти, повноцінного харчування, медичного обслуговування, соціальних прав, захисту від дискримінації, насильства та примусового заміжжя в дитячому віці.

   А для вас ми пропонуємо книги. Маленькі історії великих вчинків. Дівчатка можуть все!








Немає коментарів:

Дописати коментар